Pubquizantwoorden vraag 9 tot en met 12

Pubquizantwoorden vraag 9 tot en met 12

Antwoorden 9 tot en met 12. Op onze Facebookpagina Pubquiz Online plaatsen we ook eens in de zoveel tijd quizvragen. Waar we op deze website gebruik maken van multiplechoice vragen zijn het op Facebook open vragen. Hier volgen nu de pubquizantwoorden vraag 9 tot en met 12.

De tuin-, keuken- en huiskamervraag 9

Welke Britse muzikant had hits als Weapon of Choice, Praise You en The Rockefeller Skank?

Natuurlijk is dat Fatboy Slim. Zijn echte naam is Quentin Leo Cook, maar iedereen noemt hem Norman Cook. Als producer heeft hij ook onder andere namen dan Fatboy Slim huis uitgebracht. De bekendste, naast de nummers van Fatboy Slim, is misschien nog wel ‘Turn on, tune in, cop out‘ van Freak Power. Deze is ook gebruikt voor een reclame van het spijkerbroekenmerk Levi’s.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 10

Wat is het grootste koffieproducerende land ter wereld?

Deze vraag was een intikkertje omdat op de afbeelding het antwoord al stond. Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld. Gevolgd op gepaste afstand door het verrassende Vietnam. Colombia en Indonesië maken de top vier vol. In de Scandinavische landen wordt per hoofd van de bevolking de meeste koffie gedronken. Wij Nederlanders drinken gemiddeld zo’n drie koppen per dag. Deze vraag werd overigens mede mogelijk gemaakt door de Santpoortse Verleiding en Koffieverleiding.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 11

In welk jaar werd er voor het laatst een Formule 1 Grand Prix in Zandvoort verreden?

De Grand Prix van Zandvoort stond voor 2020 weer op de Formule 1 kalender. Maar helaas gooide de coronacrisis roet in het eten. Dus het antwoord is 1985. In dat jaar won de Oostenrijker Niki Lauda de race.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 12

Bij de Romeinen heette de oppergod Jupiter. Hoe noemden de oude Grieken hun oppergod?

Dat is Zeus. Hij was de enige die niet door zijn vader Kronos werd opgegeten. Nadat hij werd grootgebracht door een geit, Amaltheia, op de berg Ida op Kreta, nam hij wraak. Wil je exact weten hoe? Lees dan het boek Mythos van Stephen Fry. De Britse schrijver kan het verhaal heel mooi vertellen.

Volg onze Facebookpagina Pubquiz Online

Vind je het leuk om je kennis te testen? Volg dan onze Facebookpagina Pubquiz Online. Of doe mee aan de vele quizzen op onze website.

Pubquiz Online.Kennis is macht!

Dit bericht is geplaatst in blog en goede antwoorden. Bookmark de permalink.