Pubquizantwoorden vraag 13 tot en met 16

Pubquizantwoorden vraag 13 tot en met 16

Antwoorden 13 tot en met 16. Op onze Facebookpagina Pubquiz Online plaatsen we ook eens in de zoveel tijd quizvragen. Waar we op deze website gebruik maken van multiplechoice vragen zijn het op Facebook open vragen. Hier volgen nu de pubquizantwoorden vraag 13 tot en met 16.

De tuin-, keuken- en huiskamervraag 13

Nu het zo lekker warm is in Nederland, een vraag die bij dit heerlijke strandweer past. Wat is de heetste plek op aarde?

Ondanks dat we als antwoord ‘in de kern’ kregen, zochten we uiteraard de plek aan de oppervlakte. De vraag was ‘op aarde’. Het goede antwoord is Death Valley. Daar is ooit een temperatuur gemeten van 56,7 graden Celsius. Dat was op 10 juli 1913. Ander leuk feitje is dat Death Valley ook het laagste punt van Noord-Amerika bezit. 86 meter onder de zeespiegel.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 14

Een lastige vraag dit keer, maar wel een heel leuk weetje. Welk eiland is het meest oostelijke en meest zuidelijke puntje van de Europese Unie (inclusief ultraperifeer gebied overzee)?

het antwoord is Réunion. Het is een eiland dat ten oosten van Madagaskar ligt. In de buurt van Mauritius. Het is een Frans overzees departement. In 1513 is het ontdekt door de Portugezen. Het eiland is zeer welvarend vanwege het toerisme en hoort bij het werelddeel Afrika. Binnen de Europese Unie heeft Réunion een status als ultraperifeer gebied. Je hebt wel een paspoort nodig als je er heen gaat, want het valt niet onder het Schengenakkoord.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 15

Uit welk land komt supermarktketen Lidl oorspronkelijk?

Lidl is Duits en in 1930 opgericht door de Duitser Joseph Schwartz. Eerst als fruit- en voedselgroothandel. Pas in 1973 werd de eerste supermarkt geopend. Inmiddels zijn er in Europa zo’n 10.000 winkels.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 16

Welke band eindigt zijn concerten altijd met Knights of Cydonia? (En een bonuspunt als je weet door welk nummer de gitaarrif in Knights of Cydonia is geïnspireerd?)

We zochten de band Muse. Deze Britse rockband wordt gevormd door Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme en Dominic Howard. Ze treden op sinds 1994, maar hun eerste studioalbum kwam pas uit in 1999, Showbiz genaamd. Op het album Black Holes and Revelations staat het nummer Knights of Cydonia. Voor de rif is hebben de heren zich laten inspireren door de melodie van het nummer Telstar van de The Tornados. De vader van Matthew was gitarist in deze band. In IJmuiden is dit nummer bekend, omdat het gespeeld wordt als SC Telstar het veld betreedt.

Volg onze Facebookpagina Pubquiz Online

Vind je het leuk om je kennis te testen? Volg dan onze Facebookpagina Pubquiz Online. Of doe mee aan de vele quizzen op onze website.

Pubquiz Online.Kennis is macht!

Dit bericht is geplaatst in Klassement. Bookmark de permalink.