Antwoorden Facebookpagina 6 – 8

Pubquizantwoorden vraag 6 tot en met 8

Antwoorden 6 tot en met 8. Op onze Facebookpagina Pubquiz Online plaatsen we ook eens in de zoveel tijd quizvragen. Om het iets lastiger te maken zijn dat open vragen in plaats van multiple gok. Hier volgen nu de antwoorden 6 tot en met 8 op onze Facebookvragen.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 6

Hoe heet de term bij golf voor twee onder par?

Dat is natuurlijk een ‘eagle’. Golf is waarschijnlijk ouder dan hockey, polo en croquet. Omdat men denkt dat deze sporten uit het golf ontstaan zijn. Het lijkt er zelfs op dat golf ook al gespeeld werd in de tijd van Floris V. De moord op hem zou namelijk beraamt zijn tijdens een potje golf. De historici weten echter niet zeker of dit echt zo is. Maar soms is het verhaal gewoon mooier dan de daadwerkelijke feiten.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 7

Van welk merk is dit logo?

Op de Facebookpagina van Pubquiz Online lieten we het logo zien van K-Swiss. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het een Amerikaans sportmerk en niet Zwitsers. Het merk is door twee Zwitserse broers in het leven geroepen. Zij waren naar Californië verhuisd om tennisschoenen te ontwerpen. Hun inspiratie voor een goede schoen haalden de heren weer uit het skiën. Inmiddels bestaat het merk al weer meer dan vijftig jaar.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 8

Van welk merk is dit logo?

We lieten op de pagina een blauw bierdopje zien met het logo van het biermerk Affligem. Het is Belgisch abdijbier. Het bier werd oorspronkelijk gebrouwen in de Abdij Affligem. Het schijnt dat de abdij in de elfde eeuw gebouwd is. En dat er dus sinds 1074 bier gebrouwen wordt. Tegenwoordig is het biermerk eigendom van Heineken.

Volg onze Facebookpagina Pubquiz Online

Vind je het leuk om je kennis te testen? Volg dan onze Facebookpagina Pubquiz Online. Of doe mee aan de vele quizzen op onze website.

Pubquiz Online.Kennis is macht!

Dit bericht is geplaatst in blog en goede antwoorden. Bookmark de permalink.