Pubquizantwoorden vraag 26 tot en met 30

Pubquizantwoorden vraag 26 tot en met 30

Antwoorden 26 tot en met 30. Op onze Facebookpagina Pubquiz Online plaatsen we ook eens in de zoveel tijd quizvragen. Dan kun je even snel kennis tanken. Waar we op deze website gebruik maken van multiple-choicevragen zijn het op Facebook open vragen. Net even wat lastiger dus als je het antwoord echt niet weet. Maar we houden je niet langer in spanning. Hier volgen nu de pubquizantwoorden vraag 26 tot en met 30.

De tuin-, keuken- en huiskamervraag 26

Welke Italiaanse tenor zong zijn aria’s altijd met een witte zakdoek in zijn hand?

Dat was natuurlijk de beroemde Luciano Pavarotti. In 1935 geboren in het Italiaanse Modena, waar hij in 2007 stierf. Zelf hield hij meer van voetballen, maar gelukkig wist zijn vader hem te overtuigen om te gaan zingen. Hij werd een van de beste tenoren van zijn generatie.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 27

Yellowstone National Park is het oudste nationale park van de Verenigde Staten. Het park is verspreid over drie staten maar in één van die drie staten ligt verreweg het grootste gebied. Welke staat?

Wyoming. Het park ligt verder nog in de staten Montana en Idaho. Op 1 maart 1872 werd het gebied uitgeroepen tot Nationaal Park. Daarmee is het park zelfs oudste Nationaal Park van de wereld.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 28

Wat was het dorp Schokland, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, tot 1942?

Het was eerst een eiland, voordat het gebeid rond Schokland werd ingepolderd. Nu ligt het middenin de Noordoostpolder. Net als Urk overigens, dat aan de rand van de Noordoostpolder ligt.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 29

Wat wordt volgens de rooms-katholieke traditie jaarlijks op 2 november herdacht?

Op 2 november wordt Allerzielen gevierd. Het is de dag die direct na Allerheiligen valt. Op Allerzielen wordt gebeden voor alle zielen die nog niet in de hemel zijn, maar zich in het vagevuur bevinden.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 30

Aan hoeveel landen grenst Oostenrijk?

8 landen. Met de klok mee zijn het Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Italië, Zwitserland en Liechtenstein

Volg onze Facebookpagina Pubquiz Online

Vind je het leuk om je kennis te testen? Volg dan onze Facebookpagina Pubquiz Online. Of doe mee aan de vele quizzen op onze website.

Pubquiz Online.Kennis is macht!

Dit bericht is geplaatst in blog en goede antwoorden. Bookmark de permalink.