Pubquizantwoorden vraag 21 tot en met 25

Pubquizantwoorden vraag 21 tot en met 25

Antwoorden 21 tot en met 25. Op onze Facebookpagina Pubquiz Online plaatsen we ook eens in de zoveel tijd quizvragen. Dan kun je even snel kennis tanken. Waar we op deze website gebruik maken van multiple-choicevragen zijn het op Facebook open vragen. Net even wat lastiger dus als je het antwoord echt niet weet. Maar we houden je niet langer in spanning. Hier volgen nu de pubquizantwoorden vraag 21 tot en met 25.

De tuin-, keuken- en huiskamervraag 21

Hoe heten deze snaarinstrumenten die vooral in het Verre Oosten werden bespeeld?

We lieten een instrument zien dat een lange citer genoemd wordt. De lange citer is familie van de eenvoudige citer, de plankciter en het hakkebord. Vooral in China de beide Korea’s en Indonesië wordt de lange citer veel bespeeld.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 22

Welk sterrenbeeld is zichtbaar op de vlag van Australië?

Dat is het Zuiderkruis. Vaak wordt net als de Poolster op het Noordelijk halfrond het Zuiderkruis gebruikt bij navigeren. Australië is niet het enige land dat het sterrenbeeld op zijn vlag heeft staan. Dit geldt ook voor Nieuw-Zeeland, Brazilië, Samoa, de Cocoseilanden en Papoea-Nieuw-Guinea.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 23

In welke Nederlandse stad is Paus Adrianus VI, de enige Nederlandse paus, geboren?

Op 2 maart 1459 zag Adriaan Floriszoon Boeyens in Utrecht het levenslicht. In 1522 werd hij gekozen tot paus. Hij had een heel bijzonder leven waarin hij, ondanks dat hij het eigenlijk niet wilde, uiteindelijk zelfs paus werd. In 1523 stierf hij in Rome.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 24

Wat is de hoofdstad van Kazachstan?

Tot 2019 was dat Astana? Maar vorig jaar heeft de stad de naam Nur-Sultan gekregen. De stad is vernoemd naar de oud president Noursoultan Nazarbajev.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 25

Door wie werd de soundtrack voor de film Into the Wild geproduceerd?

Door de zanger van Pearl Jam, Eddie Vedder. Hij is geboren als Edward Louis Severson III .

Volg onze Facebookpagina Pubquiz Online

Vind je het leuk om je kennis te testen? Volg dan onze Facebookpagina Pubquiz Online. Of doe mee aan de vele quizzen op onze website.

Pubquiz Online.Kennis is macht!

Dit bericht is geplaatst in Klassement. Bookmark de permalink.