Pubquizantwoorden vraag 31 tot en met 35

Pubquizantwoorden vraag 31 tot en met 35

Antwoorden 31 tot en met 35. Op onze Facebookpagina Pubquiz Online plaatsen we ook eens in de zoveel tijd quizvragen. Dan kun je even snel kennis tanken. Waar we op deze website gebruik maken van multiple-choicevragen zijn het op Facebook open vragen. Net even wat lastiger dus als je het antwoord echt niet weet. Maar we houden je niet langer in spanning. Hier volgen nu de pubquizantwoorden vraag 31 tot en met 35.

De tuin-, keuken- en huiskamervraag 31

In november 2020 heeft voor het eerst in de geschiedenis het voetbalteam van Republiek Noord-Macedonië zich geplaatst voor het EK. Dat werd groots gevierd in de hoofdstad van het Europese land. Wat is de naam van deze hoofdstad?

Skopje is de hoofdstad van Noord-Macedonië. Het ligt helemaal in het noorden van het land. in 3500 voor Christus woonden er al mensen in het gebied waar Skopje ligt. Noord-Macedonië werd in 1991 onafhankelijk als Macedonië. In 1993 werd de naam veranderd in Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. Dat moest van de Grieken die de naam ook claimen. Het geschil is opgelost in 2019. Sindsdien heet het land Noord-Macedonië.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 32

Hoe noem je een versiering die op de beide schouders van een jas of overhemd wordt gedragen, bijvoorbeeld op gala uniformen van militairen?

Epaulet. Of epauletten. Militairen lijken breder en mannelijker dankzij epauletten. Ook hebben ze de functie gehad om sabelslagen tegen te houden. Tegenwoordig zie je ze vooral op de overalls van autocoureurs. Ze kunnen op die manier gemakkelijk uit (brandende) auto’s getrokken worden.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 33

Hoe noem je in de optica een meestal ronde opening in de lichtbaan van een lens of objectief, die een bepaalde hoeveelheid licht door kan laten of tegenhouden? Vaak kom je het begrip tegen in de wereld van de fotografie.

Dat is een diafragma. Bij een kleiner diafragma wordt de hoeveelheid doorgelaten licht kleiner. Mensen hebben ook een diafragma. Bij ons zit dat uiteraard in je oog. Het is je iris.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 34

Aan welke landen grenst Noorwegen?

Noorwegen grenst aan Rusland, Zweden en Finland. De hoofdstad is Oslo. Noorwegen is een koninkrijk en is pas echt onafhankelijk sinds 1905. Toen stapte het land uit de Zweeds-Noorse Unie. De Noorse grondwet stamt al wel uit 1814.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 35

Een leuke vraag die we op NPO Radio 2 hoorden. Onder welke naam is zangeres Alecia Beth Moore beter bekend?

Pink. Ze is een Amerikaanse zangeres en artiest die geboren is op 8 september 1979 in de staat Pennsylvania. Sinds 2000 brak ze echt door.

Volg onze Facebookpagina Pubquiz Online

Vind je het leuk om je kennis te testen? Volg dan onze Facebookpagina Pubquiz Online. Of doe mee aan de vele quizzen op onze website.

Pubquiz Online.Kennis is macht!

Dit bericht is geplaatst in blog en goede antwoorden. Bookmark de permalink.