Pubquizantwoorden vraag 17 tot en met 20

Pubquizantwoorden vraag 17 tot en met 20

Antwoorden 17 tot en met 20. Op onze Facebookpagina Pubquiz Online plaatsen we ook eens in de zoveel tijd quizvragen. Dan kun je even snel kennis tanken. Waar we op deze website gebruik maken van multiple-choicevragen zijn het op Facebook open vragen. Net even wat lastiger dus als je het antwoord echt niet weet. Maar we houden je niet langer in spanning. Hier volgen nu de pubquizantwoorden vraag 17 tot en met 20.

De tuin-, keuken- en huiskamervraag 17

Hoe heet het spel waarin je in een wereld kunt bouwen met kubusvormige objecten?

Het spel heet Minecraft. Maar Roblox en Blockcraft wordt ook goed gerekend. Hoewel die laatste volgens mijn zoontje minder leuk is. Het spel is ontwikkeld door de Zweed Markus Persson. Het spel heeft hem miljardair gemaakt. Op een gegeven moment verdiende hij € 250.000,00 per dag met Minecraft.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 18

Het sportkledingmerk Nike is in de vorige eeuw opgericht door Phil Knight en Bill Bowerman. Maar naar wie of wat is het merk vernoemd?

Het merk is vernoemd naar de Griekse godin van de overwinning. Nike begon in 1964 als Blue Ribbon Sports. Later, in 1972, werd de naam veranderd in Nike. Als je het hele verhaal wilt lezen, lees dan het boek Shoe Dog. Een heel interessant boek over Phil Knight, één van de twee oprichters.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 19

Van welk land is dit de nationale vlag?

We lieten de vlag zien van Bosnië en Herzegovina. Het Europese land is sinds 1992 onafhankelijk. De hoofdstad is Sarajevo. Er ging een bloedige oorlog vooraf aan de onafhankelijkheid.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 20

In de jaren ’70 brak ABBA door met het nummer Waterloo? De band bestond uit Anni-Frid, Björn, Agnetha en…?

Dat is natuurlijk Benny. Benny Andersson. Het viertal won in 1974 het Eurovisie Songfestival met het nummer Waterloo. De naam ABBA is ontstaan door de vier eerste letters van de voornamen van de bandleden te gebruiken.

Volg onze Facebookpagina Pubquiz Online

Vind je het leuk om je kennis te testen? Volg dan onze Facebookpagina Pubquiz Online. Of doe mee aan de vele quizzen op onze website.

Pubquiz Online.Kennis is macht!

Dit bericht is geplaatst in blog en goede antwoorden. Bookmark de permalink.