Antwoorden Facebookpagina Pubquiz Online

Pubquizantwoorden vraag 1 tot en met 5

Op onze Facebookpagina Pubquiz Online plaatsen we ook eens in de zoveel tijd quizvragen. Dit zijn in tegenstelling tot onze online quizzes geen multiple choice vragen, maar open vragen. Hieronder volgende antwoorden van vraag 1 tot en met 5.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 1

Van welk metaal is de gloeidraad in een gloeilamp gemaakt?

Het goede antwoord hierop is wolfraam. In de beginperiode werd er ook met andere elementen getest, waaronder koolstof. Maar uiteindelijk bleek wolfraam het beste te werken. Vaak wordt Thomas Edison gezien als de uitvinder van de gloeilamp. Maar dat is niet helemaal correct. Er is niet echt iemand aan te wijzen. De Amerikaan William David Coolidge was de eerste die in 1910 een gloeilamp met wolfraam wist te maken.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 2

Ole Kirk Christiansen uit Billund is de uitvinder van de wereldberoemde LEGO-steentjes. Wat was zijn beroep voordat hij speelgoedmaker werd?

Ole was voordat hij speelgoedmaker werd eerst timmerman en meubelmaker. In 1916 was hij begonnen, waarna hij in 1932 met houten speelgoed aan de gang ging. In 1958 werd pas patent aangevraagd voor het LEGO-steentje zoals we ze nu nog steeds kennen. De naam LEGO stamt trouwens af van het Deense ‘leg godt’ dat speel goed betekent.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 3

Wat vond David M. Smith uit Vermont in 1853 uit?

Hij is de uitvinder van de wasknijper. Die zag er toen niet helemaal uit zoals de knijper er nu uitziet, maar was toen ook al superhandig!

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 4

Venetië, de stad van kanalen, het San Marcoplein en de Ponte di Rialto. Maar ook de stad van de beroemde handelaar en ontdekkingsreiziger Marco Polo. Hij reisde via de zijderoute naar India, China en Mongolië.

In welke eeuw deed hij dat?

Marco Polo reisde samen met zijn vader en zijn oom in de dertiende eeuw (tussen 1271 en 1295) naar de landen in het Verre Oosten. Hij heeft nog een tijd aan het Mongoolse Hof gewerkt en kon daardoor veel informatie verzamelen over de Oriënt. Bij terugkomst in Venetië heeft hij samen met schrijver Rustichello van Pisa een boek over zijn ontdekkingsreizen geschreven, Il Milione.

Tuin-, keuken- en huiskamervraag 5

Hoe heet de huidige hoofdredacteur van zakenblad Quote? Inmiddels is hij ook veel op de televisie te zien.

Zijn naam is Sander Schimmelpenninck. Inderdaad een telg van de adelijke familie. Sinds 2016 is hij hoofdredacteur van zakenblad Quote. Daarnaast presenteert hij Dragon’s Den en is hij medepresentator van Op1.

Volg onze Facebookpagina Pubquiz Online

Vind je het leuk om je kennis te testen? Volg dan onze Facebookpagina Pubquiz Online. Of doe mee aan de vele quizzen op onze website.

Pubquiz Online.Kennis is macht!

Dit bericht is geplaatst in blog en goede antwoorden. Bookmark de permalink.